Ziyech anoniem bij Chelsea: 'Diep van binnen is hij vast erg teleurgesteld'

Ziyech anoniem bij Chelsea: 'Diep van binnen is hij vast erg teleurgesteld'

03-01-2022 08:06
59

Ook in de laatste wedstrijd van 2021 en eerste wedstrijd van 2022 kreeg Hakim Ziyech geen speelminuten van Chelsea-manager Thomas Tuchel. Willem van Hanegem en Karim El Ahmadi hopen dat de situatie snel verbetert.

Ziyech laat zich - in tegenstelling tot Romelu Lukaku - niet horen, maar zal afgelopen week knarsetandend op de bank hebben gezeten tegen Brighton & Hove Albion (1-1) en Liverpool (2-2). "Diep van binnen is Hakim over bepaalde dingen vast erg teleurgesteld", reageert El Ahmadi, die Ziyech goed kent, in het Algemeen Dagblad. "Maar ik heb ook weleens tegen hem gezegd: Hakim, jij hebt wel de Champions League gewonnen, hè."

De laatste maanden wordt Ziyech regelmatig in verband gebracht met andere clubs. FC Barcelona en Borussia Dortmund passeerden de revue. Chelsea geeft hooguit toestemming voor een huurperiode, maar ook dat ligt ingewikkeld. Van Hanegem denkt dat Ziyech heel goed weet wat hij wil. "Als je deze speler vertrouwen geeft, dan staat hij er voor je. Kijk maar naar zijn verleden. En zo goed gaat het niet bij Chelsea nu."

"Ziyech is een gevoelsjongen, zoals ik dat vroeger zag bij iemand als Ulrich van Gobbel", aldus Van Hanegem. "Ziyech kreeg geen seconde in de finale van Champions League. Zo'n grote speler. Dan weet je hoe de trainer over je denkt. Dat doet pijn bij spelers en zeker bij die van zijn kaliber."