Hyballa raakte na belofte aan zijn moeder wéér in opspraak: 'Peter heeft geslagen'

Hyballa raakte na belofte aan zijn moeder wéér in opspraak: 'Peter heeft geslagen'

03-01-2022 21:57 Laatste update: 22:17
23

Peter Hyballa heeft in 2021 drie nieuwe hoofdstukken toegevoegd aan zijn turbulente trainerscarrière: bij het Poolse Wisla Kraków, het Deense Esbjerg fB én het Duitse Türkgücü München is de Nederlands-Duitse trainer vroegtijdig vertrokken. Hyballa had nochtans aan zijn moeder beloofd om het iets rustiger aan te doen.

De oud-trainer van onder meer NEC en NAC Breda kwam bij Esbjerg lijnrecht tegenover zijn spelersgroep te staan en stond bekend als 'terrortrainer'. "Of dit het slechtste hoofdstuk van het jaar was? Ik zeg je heel heerlijk: van mijn leven...", vertelt hij in de Gegenpressing Podcast van BN DeStem. De fysiek en mentaal harde aanpak van de trainer sloeg totaal niet aan in Denemarken en Hyballa kreeg zelfs online haatberichten, waarin hij voor nazi uit werd gemaakt. "Maar dat mijn moeder, als Nederlandse, k*t-nazimoeder genoemd werd, dat was de druppel."

Moeder Hyballa begon zich sowieso al zorgen te maken. "Mijn moeder is nu beter geworden met internet. Die berichtjes waren eerst in het Deens en mijn moeder is ook weer niet zo goed met Google Translate. Maar toen kwam het in het Nederlands en het Duits en dát was het probleem", vertelt hij. "Toen heeft mijn moeder gebeld: wat doe jij eigenlijk, wat is er allemaal aan de hand? En dat moet ik dan uitleggen, als een achtjarig jochie...

De trainer beseft dat zijn reputatie als trainer én als zoon er niet beter op is geworden. "Het is wel mijn moeder en zij gelooft mij, maar aan de andere kant: ik heb nu zoveel clubs gehad, ik ben ook een troublemaker. Dan denkt zij natuurlijk: hij gaat nu naar het rustige, saaie Denemarken. En ik heb haar beloofd: ik maak geen ruzie. En dan hoor je na vijf weken: Peter heeft geslagen, Peter heeft dit gedaan, Peter heeft dat gedaan. Of ik wel geslagen heb? Nee, heb ik niet gedaan. Maar wat is slaan? Ik heb jongens wel een tikje op de rug gegeven. Kom op, net zoals Klopp en Simeone dat doen."