'Vitesse schrikt Feyenoord en co. af: Arnhemmers willen flink bedrag voor Bazoer'

'Vitesse schrikt Feyenoord en co. af: Arnhemmers willen flink bedrag voor Bazoer'

05-01-2022 08:51 Laatste update: 13:15
185

Vitesse is niet happig op een wintertransfer van Riechedly Bazoer. De verdediger annex middenvelder kan rekenen op belangstelling van onder meer Feyenoord, PSV, Benfica en Sporting Portugal, maar Vitesse heeft een flink prijskaartje om zijn nek gehangen.

Dat meldt de Gelderlander woensdagochtend. Vitesse wil volgens het regionale medium 'al snel' ruim twee miljoen euro zien voor Bazoer. Dat schrikt geïnteresseerde partijen af, zeker omdat Bazoer komende zomer gratis op te pikken is. Het is namelijk uitgesloten dat de Oranje-international zijn aflopende contract verlengt in Arnhem. De sportieve belangen krijgen echter voorrang bij Vitesse, dat nog op drie fronten actief is.

Bazoer heeft er zelf geen moeite mee om een half jaar later te vertrekken bij Vitesse. De 25-jarige Utrechter is de club dankbaar en heeft geduld: geïnteresseerde clubs zullen niet zomaar afhaken als een overstap in januari niet mogelijk is. Een transfervrije overgang is daarnaast financieel interessant voor Bazoer: de multifunctionele verdediger kan dan rekenen op een flinke tekenbonus, die hij normaal gesproken niet krijgt.

Trainer Thomas Letsch laat zich tegenover de Gelderlander ook uit over de situatie van Bazoer. "Riechedly tikt een erg hoog niveau aan. We willen met de gehele kern het nieuwe jaar in. Ik hoop niet alleen dat Riechedly blijft, ik ga ervan uit dat hij blijft."