De Haan: 'Nog geen bod, maar we hebben ons gemeld bij NAC, dat is de status'

9 januari om 17:51

SC Heerenveen heeft bevestigd dat het bezig is met NAC Breda-smaakmaker Thom Haye. De Friezen hebben nog geen bod neergelegd in Breda, maar de interesse in Haye is wel degelijk serieus.

Haye steekt er al het hele seizoen bovenuit bij het wisselvallige NAC en is in 22 competitie- en bekerwedstrijden goed geweest voor acht goals en acht assists. Na afloop van het thuisduel met FC Eindhoven van zaterdagavond draaide hij er niet omheen. "Ik denk dat ik bij veel ploegen in de Eredivisie een meerwaarde kan zijn. Ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben", nam hij alvast een voorschot op een winterse transfer.

Zondag werd duidelijk dat Heerenveen hem graag naar het Abe Lenstra Stadion wil halen. Beide clubs zijn al in gesprek, bevestigt Heerenveen-directeur Ferry de Haan tegenover BN DeStem. "We zijn in gesprek met NAC en gaan kijken wat het brengt", klinkt het. "We hebben nog geen bod uitgebracht, maar we hebben ons wel gemeld bij NAC. Dat is de status."

Of Haye vrijdag nog met NAC mee kan spelen tegen FC Volendam, moet nog blijken. De Haan verwacht niet dat er direct een akkoord zou zijn. Haye ligt nog tot 2023 vast in het Rat Verlegh Stadion: NAC deed hem onlangs nog een nieuwe contractaanbieding, die echter terzijde werd geschoven.