The Telegraph: Van de Beek weigert Manchester United te verlaten voor crisisclub

16 januari om 14:52

Newcastle United wordt niet de nieuwe club van Donny van de Beek. Volgens The Telegraph heeft de bankzitter van Manchester United geen trek in degradatievoetbal.

Van de Beek werd deze week nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Newcastle, dat hem tot het einde van het seizoen zou willen huren van Man United. Dat gaat echter niét gebeuren, meldt The Telegraph: Van de Beek ziet Newcastle niet zitten.

Het steenrijke Newcastle heeft immers alle moeite om het hoofd boven water te houden in de Premier League. Na het gelijkspel tegen concurrent Watford (1-1) staat de ploeg van manager Eddie Howe nog steeds in de degradatiezone.

Van de Beek zit zelf ook in een lastig parket: de komst van Ralf Rangnick heeft, ondanks vele complimenten van de nieuwe manager, nog niet uitgepakt zoals gehoopt. De middenvelder stond pas vier keer in de basis bij United. In de Premier League mocht hij vooralsnog alleen maar invallen.

Newcastle gooide naar verluidt ook een lijntje uit naar Georginio Wijnaldum, maar de Franse middenvelder wil Paris Saint-Germain niet verlaten voor zijn oude club. Sevilla-verdediger Diego Carlos lijkt volgens The Telegraph wel op weg naar Noord-Engeland.