Perez verbaasd door juichende Jahanbakhsh bij Feyenoord: 'Lijkt nergens op'

Perez verbaasd door juichende Jahanbakhsh bij Feyenoord: 'Lijkt nergens op'

Kenneth Perez heeft tijdens de eerste Eredivisie-speelronde van 2022 met verbazing naar Alireza Jahanbakhsh gekeken. De Feyenoord-aanvaller juichte na een succesvol blok.

Het is voor Perez een teken aan de wand: Jahanbakhsh is uit vorm en maakte sinds zijn terugkeer in Nederland slechts één competitiegoal. Ook tegen Vitesse wilde het niet lukken. Na afloop was trainer Arne Slot kritisch. "Nee, ik ben mijn vertrouwen niet kwijt en twijfel ook niet aan mijn kwaliteiten", reageerde Jahanbakhsh tegenover ESPN. "Ik weet dat het een keer terug gaat komen."

In de tweede helft van Feyenoord-Vitesse was Jahanbakhsh wel van waarde door een schot te blokken. "Maar ik zie hem vervolgens gewoon juichen...", reageert Perez. "Dat vind ik toch wel opvallend. Dit doen verdedigers normaal gesproken. Laten we stellen: dit zegt wel iets over de positie waarin hij verkeert. Hij maakte bij AZ zo'n zeventien goals per seizoen en nu blijft het bij een blok."

Perez twijfelt niet aan de kwaliteiten van Jahanbakhsh. "Maar wat hij nu aan het doen is, lijkt nergens op. Als je zó op zoek naar de goal gaat, dan komt die niet. Je moet het een beetje loslaten en je focussen op andere dingen. Dan komt de goal misschien." Jahanbakhsh krijgt op korte termijn concurrentie van Patrik Walemark. De twintigjarige Zweed komt voor enkele miljoenen over van BK Häcken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s