Desastreus debuut bij FC Utrecht na tackle Martínez: 'Welkom in Nederland'

Desastreus debuut bij FC Utrecht na tackle Martínez: 'Welkom in Nederland'

17 januari - 14:10 Laatste update: 15:06
Eredivisie 61 Reacties

FC Utrecht-icoon John van Loen heeft te doen met Naoki Maeda. De Japanse middenvelder debuteerde zondag tegen Ajax voor zijn nieuwe club, maar viel al na tien minuten uit.

Maeda moest na een tackle van Lisandro Martínez naar het ziekenhuis. Hij staat waarschijnlijk maanden buitenspel met een zware enkelblessure. "Heel ongelukkig, die kan gelijk terug naar Japan", concludeert Van Loen in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Lisandro Martínez speelde bal, maar die Zuid-Amerikanen nemen alles en iedereen mee in hun tackle", treurt de oud-spits. "Welkom in Nederland, zou ik zeggen. Het is heel triest, maar helaas hoort dat ook bij voetbal."

FC Utrecht nam Maeda vorige maand op huurbasis over van Nagoya Grampus. Het is nu zeer de vraag of de optie tot koop gelicht gaat worden. Het was sowieso een zondag om snel te vergeten voor de Domstedelingen, die weinig te zeggen hadden tegen Ajax (0-3).

Van Loen vond Utrecht 'ver onder de maat'. "Ze stonden erbij als een stel makke schapen. (...) Normaal gesproken is het bij dit affiche moord en doodslag, met het mes tussen de tanden en het veld opvreten. Daar zag je nu niks van terug."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s