Van Wonderen genoemd bij vier Nederlandse clubs: 'Zingt zelfs bij FC Utrecht rond'

17 januari om 16:32

Kees van Wonderen vertrekt na dit seizoen bij Go Ahead Eagles en de kans is aanwezig dat hij vervolgens bij een andere Eredivisie-club neerstrijkt. De namen van FC Groningen, sc Heerenveen, FC Twente én FC Utrecht zijn gevallen in het geruchtencircuit.

FC Groningen is op zoek naar een opvolger van Danny Buijs, terwijl het nog niet zeker is of Johnny Jansen en Ron Jans doorgaan bij Heerenveen en FC Twente. Van Wonderen en zijn omgeving laten zich echter niet in hun kaarten kijken. "Ik probeer het vooral via het kamp-Kees van Wonderen, maar die laten heel weinig los", laat RTV Oost-verslaggever Tijmen van Wissing weten in de Sportcast van Omrop Fryslân, dat navraag doet naar aanleiding van de Heerenveen-links. "Dat was ook al met de geruchten rondom FC Groningen, hij laat heel veel in het midden."

Volgens Van Wissing is de kans echter groot dat Van Wonderen de stap naar de middenmoot of de subtop van de Eredivisie maakt. "Het is nog ongewis wat hij gaat doen. Maar dat hij een vervolgstap in de subtop van Nederland gaat maken, dat is wel duidelijk. Maar wat gebeurt er bij FC Twente? Daar is ook nog geen nieuwe trainer, wordt hij ook genoemd, hij is er ook assistent geweest rondom het kampioenschap (in 2010, red.). Zelfs bij Utrecht (dat zich beraadt op een mogelijke opvolging van René Hake, red.) zingt zijn naam rond."

Bij Heracles Almelo is ook een vacature ontstaan, maar die club lijkt alvast weggestreept te kunnen worden. "Die heb ik daar ook over gesproken, die richten de pijlen toch op iemand anders. Dan moet je denken aan Wim Jonk."