'Ten Hag zei vlak na zijn komst: als journalist wit zegt, moet jij zwart zeggen'

17 januari om 16:46

Valentijn Driessen raakte na FC Utrecht-Ajax in een pittige discussie met Ajax-trainer Erik ten Hag verzeild, naar aanleiding van de manier waarop de Amsterdammers omgingen met de coronagevallen op hun trainingskamp in Portugal. De Telegraaf-journalist reageert één dag later op de opmerkelijke woordenwisseling.

Driessen 'moest heel erg aan Mike Verweij denken', vertelt hij in de Voetbalpodcast Kick-Off over zijn collega, die namens de krant Ajax volgt. "Mike zei al het al. Eén van de eerste keren dat Erik ten Hag in de kleedkamer kwam bij Ajax, toen zei hij: als journalisten zeggen dat iets wit is, dan moet jij zeggen dat het zwart is. Want ze proberen je altijd in een bepaalde hoek te duwen en te veroordelen. En daar moet je echt heel erg voor uitkijken", onthult Driessen.

Volgens de journalist deed Ten Hag zondag hetzelfde, door niet toe te geven dat Ajax na zijn afgebroken trainingskamp de coronaregels heeft overtreden. "Als je dat gewoon toegeeft, dan is er niets aan de hand. Maar ik wil eigenlijk niet eens Erik ten Hag hiervoor veroordelen, veel meer Edwin van der Sar. Dat is de directeur van de club en die had vorige week hierop moeten reageren, op het moment dat dit naar buiten kwam”, aldus Driessen, die vindt dat Ten Hag 'voor de bus is gegooid', doordat de clubleiding zich stil heeft gehouden. "Dan moet je als algemeen directeur voor de troepen staan."