Discussie om positie Bazoer bij Feyenoord: 'Hij moet dan in de Busquets-rol'

17 januari om 21:12
Laatste update: 17 januari om 21:29

Hoewel de kans klein is dat Riechedly Bazoer nog een winterse overstap naar Feyenoord maakt, is het mogelijk dat hij komende zomer alsnog transfervrij vertrekt naar Rotterdam-Zuid. Ronald de Boer en Emile Schelvis twijfelen aan de toegevoegde waarde van de Vitesse-speler bij de Stadionclub.

Willem van Hanegem stelde eerder op de maandag in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad dat Bazoer 'niet bij Feyenoord pas'. De Kromme krijgt in het Ziggo-progamma Rondo bijval van Schelvis. "Het is natuurlijk een flamboyante jongen waar wel het een en ander aan kleeft. De positie die hij bekleedt bij Vitesse, die bestaat niet bij Feyenoord."

Schelvis ziet Bazoer niet één op één Marcos Senesi of Gernot Trauner centraal achterin vervangen. De Boer heeft andere ideeën, mocht de 25-jarige libero alsnog naar Feyenoord verkassen. "Hij moet dan in de Busquets-rol", doelend op de positie voor de verdediging. De Boer ziet Bazoer in een 5-3-2-formatie voor de defensie opereren, maar Schelvis ziet daar geen heil in. "Nee, maar hij kan natuurlijk wel wezenloos goed voetballen."

Naar verluidt konden Vitesse en Feyenoord het niet eens worden over een transfersom voor Bazoer. De hoofdrolspeler zelf gaf na afloop van Feyenoord-Vitesse (0-1) te kennen dat het 'stil' is.