Heracles slaat de plank mis in Vloet-beslissing: 'Deuk in het imago van de club'

Heracles slaat de plank mis in Vloet-beslissing: 'Deuk in het imago van de club'

17 januari - 21:45
Eredivisie 0 Reacties

Heracles Almelo heeft er allesbehalve goed aan gedaan om Rai Vloet weer bij de selectie te voegen. Althans, dat stelt imagodeskundige Zabeth van Veen. Zij denkt dat de Almelose club de hoeveelheid emoties die loskomen onder de supporters heeft onderschat.

Vloet trainde vorige week maandag voor het eerst sinds zijn betrokkenheid bij een dodelijk ongeval weer mee met de spelersgroep en viel afgelopen weekend tegen NEC (0-0) direct in. Supportersgroep Vak'74 was op Facebook na de wedstrijd al duidelijk. 'Wij als Vak’74 hebben een gesprek geëist met de club, want dit kunnen en mogen wij nooit accepteren. Schandelijk, walgelijk en totaal onacceptabel.'

De supportersgoep krijgt bijval van Van Veen. "Als zelfs je eigen supporters zich zo stevig uitlaten, dan heb je wel een probleem. De clubleiding van Heracles heeft totaal onderschat wat voor emoties er zouden loskomen." Dat het slachtoffer een kind betreft, weegt volgens haar zwaar mee in de hoog oplopende emoties. "Dat raakt bij iedereen een gevoelige snaar", zegt Van Veen tegenover De Telegraaf.

De deskundige denkt dat Heracles reputatieschade oploopt. "Een situatie als deze blijft je achtervolgen. Dat geldt in de eerste plaats voor de speler, maar nu ook voor de club. De deuk in het imago die Heracles hiermee heeft opgelopen, krijg je niet zomaar hersteld. Het beste zou zijn om als club eerlijk toe te geven dat je een verkeerde inschatting hebt gemaakt en daarvoor je excuses te maken."

Het is niet mogelijk om onder dit bericht te reageren. Wij rekenen op jullie begrip, team VP.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s