Matchwinner De Jong benoemt achilleshiel Barcelona: 'Moeten we aan werken'

Matchwinner De Jong benoemt achilleshiel Barcelona: 'Moeten we aan werken'

24 januari - 08:23 Laatste update: 08:26
Primera División 13 Reacties

Hoewel Frenkie de Jong FC Barcelona hoogstpersoonlijk aan de overwinning tegen Deportivo Alavés hielp (0-1), blijft hij realistisch. Het huidige spel van Barça baart de Nederlander zorgen. 

Op aangeven van Ferran Torres maakte De Jong in de slotfase de enige treffer van de wedstrijd. Het was een van de weinige wapenfeiten van Barcelona-zijde in de tweede helft, zag ook de Oranje-international. "Deze overwinning is belangrijk voor ons, want we komen uit een lastige periode", zegt hij in gesprek met de clubkanalen. "Dit geeft ons zelfvertrouwen. In de tweede helft controleerden we de wedstrijd iets meer, maar we creëren op een paar gevaarlijke momenten na echt te weinig. Daar moeten we aan werken."

De Jong krijgt bijval van trainer Xavi Hernández. "Natuurlijk moeten we beter spelen, maar deze punten zijn cruciaal." Dankzij het doelpunt van de middenvelder uit Arkel ziet de ranglijst in La Liga er een stuk rooskleuriger uit dan de voorbije weken. Het gat met nummer vier Atlético Madrid, wat recht geeft op een rechtstreeks Champions League-ticket, bedraagt nog maar één punt. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s