Slot: 'Wij vinden hem een goede speler, anders haalt Feyenoord hem niet'

Slot: 'Wij vinden hem een goede speler, anders haalt Feyenoord hem niet'

24 januari - 12:32 Laatste update: 12:38
Eredivisie 27 Reacties

Feyenoord heeft volgens insiders een parel in huis gehaald met Patrik Walemark, maar trainer Arne Slot tempert de verwachtingen. Vergelijkingen met Arjen Robben en Lionel Messi gaan 'natuurlijk' niet op.

Feyenoord betaalde afgelopen week 3,2 miljoen euro voor Walemark, die met Alireza Jahanbakhsh gaat concurreren om een basisplaats. In Zweden staat de aanvaller er goed op: sommigen vergeleken hem met Robben en zelfs Messi. "Wij vinden hem ook een goede speler, anders halen we hem niet, maar dergelijke vergelijkingen zijn natuurlijk niet aan de orde", zei Slot op de persconferentie na de zege op NEC (1-4), geciteerd door De Telegraaf.

"Al zou ik het heel mooi vinden om ooit een speler met de kwaliteiten van Messi te coachen", voegde de Feyenoord-trainer eraan toe. Hij is blij met Walemark. "Het is een jongen die aan het begin van zijn carrière staat en een heel sterk seizoen heeft gehad (bij BK Häcken, red.) met veel goals en assists. Wij hebben gezien dat hij kwaliteiten heeft, die wij nog niet hebben in de selectie. Hij heeft een goed linkerbeen, waarmee hij vanaf rechts naar binnen komt, en een goede eindpass om lopende middenvelders te bedienen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s