KNVB wil ook na PSV-Ajax niet aan zijlijntechnologie: 'Komt héél weinig voor'

KNVB wil ook na PSV-Ajax niet aan zijlijntechnologie: 'Komt héél weinig voor'

De ophef tijdens en na PSV-Ajax zal niet leiden tot speciale zijlijntechnologie in het Nederlandse voetbal. Volgens de KNVB was er tijdens de topper van zondagmiddag sprake van een tamelijk unieke situatie.

Doellijntechnologie is sinds een aantal jaren gemeengoed in het voetbal en speelde tijdens het seizoen 2016/2017 – toenmalig PSV-keeper Jeroen Zoet duwde de bal tijdens Feyenoord-PSV net over de eigen doellijn, zo gaf de technologie aan – een belangrijke rol in de titelrace. De invoering van zijlijntechnologie zal er op korte termijn echter niet komen. "Dit is iets wat héél weinig voorkomt. De kosten daarvan wegen daarom niet op tegen de baten", laat een woordvoerder van de KNVB weten aan de NOS. Bovendien moet een dergelijke kwestie eerst door de FIFA op de agenda gezet worden, voordat de KNVB er eventueel mee aan de slag kan.

Het verhaal van PSV-Ajax is bekend: Noussair Mazraoui schoot de bezoekers naar een 1-2 zege, nadat de bal vlak daarvoor al dan niet over de zijlijn was gegaan. Scheidsrechter Danny Makkelie liet doorspelen en de VAR greep niet in, omdat het niet onomstotelijk kon bewijzen dat de arbiter ongelijk had.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s