'Dit soort topclubs zijn altijd op zoek naar een type speler als Gakpo'

'Dit soort topclubs zijn altijd op zoek naar een type speler als Gakpo'

Martin Haar is niet verrast dat Cody Gakpo in de belangstelling staat van Manchester City, Liverpool en Bayern München. Hij had de 22-jarige aanvaller in het seizoen 2018/2019 onder zijn hoede als trainer van Jong PSV.

"Zijn rendement is een groot wapen, maar ook de potentie die hij heeft om zich verder te ontwikkelen", zegt Haar tegen het Eindhovens Dagblad. "Dit soort topclubs is altijd op zoek naar zo'n type speler. In het creëren van kansen is hij sterk en daarnaast wint Cody voortdurend aan persoonlijkheid, nu ook als tweede aanvoerder van PSV. Bovendien ruikt hij ook al aan het Nederlands elftal."

"Afgezien van alle data en statistieken zie je in het stadion direct dat dit een speler is die altijd dreiging heeft naar het doel, snel is met de bal aan de voet en een goede passeeractie heeft", vervolgt Haar zijn lofzang. "Het is ook gewoon een leuk joch, dat je het gunt om door te breken. Wat naast al zijn voetbalkwaliteiten in zijn voordeel spreekt, is dat hij in de omgang volwassen is en altijd geïnteresseerd is in doorgroeien. Hij staat open voor wat trainers aanreiken."

Aad de Mos gaf al aan dat hij vindt dat Gakpo nog wel één jaar bij PSV moet blijven. "In de drukte is hij niet op z'n sterkst, maar wel als hij ruimte voor zich heeft. En zijn schoten zijn natuurlijk enorm gevaarlijk", stelt de oud-trainer. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s