Gakpo eerste PSV-dossier dat afgerond wordt: 'Maar geen garantie dat hij blijft'

Gakpo eerste PSV-dossier dat afgerond wordt: 'Maar geen garantie dat hij blijft'

Eén week voor het sluiten van de transfermarkt zit alleen de contractverlenging van Cody Gakpo in de pijplijn bij PSV. Clubwatcher Rik Elfrink sluit echter niet uit dat er nog meer nieuws aan zit te komen in Eindhoven.

Hoewel hij in de belangstelling van een aantal absolute topclubs staat, gaat Gakpo eerst zijn tot 2025 doorlopende verbintenis verlengen, bevestigde hij na PSV-Ajax al. "Dat zal dan wel goedkomen, als je het zo beluistert, tot 2026. Geeft overigens geen garantie dat hij in de zomer blijft, want hij kan natuurlijk altijd in de zomer vertrekken. Maar dan verklaart hij dat hij in deze winterse periode bij PSV blijft", aldus Elfrink voor de microfoon van het Eindhovens Dagblad.

Verder lopen er nog een aantal dossiers bij PSV, maar Elfrink verwacht daar op korte termijn nog geen uitkomst over. "Roger Schmidt en PSV maakten bekend dat ze in het voorjaar verwachten aan te geven of ze doorgaan. Voor Sangaré is er op dit moment ook belangstelling (van Newcastle United, red.), maar ik denk dat PSV ook heel graag met Sangaré door wil. Maar ik denk dat het in de zomer duidelijk wordt dat hij een transfer gaat maken. Die kans is heel erg groot, een nieuwe contractverlenging niet per se."

Daarnaast kijkt PSV al langere tijd met een schuin oog naar een nieuwe centrale verdediger, die het gemis van de langdurig absente André Ramalho op moet vangen. "Phillips van Liverpool, het zou kunnen dat die uiteindelijk nog verhuurd mag worden in de slotfase van de transferwindow. Maar dat is allemaal nog koffiedik kijken. Het loopt nog acht dagen, dus PSV heeft nog genoeg mogelijkheden. Ook naar het vervangen van Maxi Romero kijken ze nog."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s