QPR laat De Wijs alweer gaan: ex-PSV'er wordt ploeggenoot van Bozeník

QPR laat De Wijs alweer gaan: ex-PSV'er wordt ploeggenoot van Bozeník

29 January - 20:15
14

Jordy de Wijs speelt het komende halfjaar voor Fortuna Düsseldorf. De club uit de 2. Bundesliga huurt de 27-jarige Nederlander van Queens Park Rangers.

De Wijs doorliep de jeugdopleiding van PSV, maar bleef steken op vijf optredens in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. Nadat hij op huurbasis voor Excelsior actief was geweest, maakte de mandekker in 2018 de overstap naar Hull City. Via die club kwam hij bij QPR terecht. Voor de Londenaren speelde De Wijs dit seizoen twaalf Championship-duels, waarvan elf als basisspeler.

Toch laten de Engelsen hem nu naar Duitsland vertrekken. "Het Championship is een heel zware competitie. Daarom denk ik dat ik ook goed pas in de 2. Bundesliga", zegt De Wijs op de website van zijn nieuwe werkgever. "Fortuna heeft een geweldig stadion. Ik kijk uit naar de uitdaging hier en wil mij zo snel mogelijk aanpassen zodat ik het team kan helpen om te klimmen op de ranglijst."

Fortuna Düsseldorf staat momenteel vijftiende, met een voorsprong van drie punten op de degradatiezone. Bij de club is ook de van Feyenoord gehuurde Robert Bozeník actief.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s