Officieel: Eriksen maakt Deadline Day-transfer en kan rentree maken

Officieel: Eriksen maakt Deadline Day-transfer en kan rentree maken

31-01-2022 09:00 Laatste update: 10:37
38

De kogel is door de kerk: Christian Eriksen gaat een half jaar na zijn veelbesproken hartaanval tijdens het EK weer voetballen. Brentford heeft op Deadline Day de komst van de Deen wereldkundig gemaakt.

Eriksen moest noodgedwongen vertrekken bij Internazionale, omdat hij in Italië niet mocht voetballen met een ingebouwde defibrillator. Nadat hij zijn conditie op peil hield bij het Zwitserse FC Chiasso en bij Ajax, gaat hij nu weer wedstrijden spelen. Bij The Bees heeft hij tot het einde van het seizoen getekend: of er inderdaad een optie tot contractverlenging in de deal is opgenomen, waarover Engelse media spraken, laat de club in het midden. Eriksen gaat samenwerken met landgenoot Thomas Frank en wordt de achtste Deen in de selectie.

Manager Frank kent Eriksen nog uit zijn tijd als trainer van vertegenwoordigende jeugdelftallen in Denemarken. "Hij was toen zestien en sindsdien is er een hoop gebeurd. Christian is vervolgens uitgegroeid tot één van de beste middenvelders in de Premier League, heeft overal prijzen gepakt én werd de ster van het Deense nationale team", laat hij weten via de Brentford-kanalen.

Bij de nummer veertien van Engeland mag de oud-speler van Internazionale, Tottenham Hotspur en Ajax weer toegroeien naar zijn oude niveau. "Wij grijpen een zeldzame kans aan om een speler van wereldklasse hierheen te halen. Christian heeft veel voor zichzelf getraind, maar heeft zeven maanden lang niet deelgenomen aan groepstrainingen: hij is dus fit, maar nog niet wedstrijdfit. Ik kijk er naar uit om hem hier aan het werk te zien en hem toe te zien groeien naar zijn allerhoogste niveau."