Telegraaf: Ajax mag hopen op spoedig herstel van geblesseerde Álvarez

Telegraaf: Ajax mag hopen op spoedig herstel van geblesseerde Álvarez

31-01-2022 13:05
16

De blessure die Edson Álvarez afgelopen nacht opliep bij het Mexicaanse elftal, lijkt mee te vallen. De Ajacied wordt maandag onderzocht en zelf verwacht hij snel weer van de partij te zijn.

De verdediger annex middenvelder moest tijdens het WK-kwalificatieduel met Costa Rica (0-0) geblesseerd het veld verlaten en hoort maandag wat precies de ernst van die kwetsuur is. Toch wordt verwacht dat de schade meevalt, omdat er alleen sprake was van een contactmoment op de knie en geen verdraaiing. Dat schrijft De Telegraaf.

Daarnaast zal Álvarez waarschijnlijk snel terugkeren naar Amsterdam, om ook daar nog eens aan tests en onderzoeken onderworpen te worden. Het is nog niet duidelijk of de Mexicaan erbij kan zijn wanneer Ajax het in eigen huis opneemt tegen Heracles Almelo. Die wedstrijd staat voor zondagmiddag om 16.45 uur op het programma.

Voor Álvarez is het een bittere pil dat hij eerder terug moet keren naar Nederland. De Mexicanen zijn namelijk nog lang niet zeker van een WK-ticket en spelen in de nacht van woensdag op donderdag een cruciale wedstrijd tegen Panama, die niet verloren mag worden. Daar kan de Ajacied dus niet aan meedoen.