FC Utrecht pikt versterking op bij Flora Tallinn: contract tot 2025 ligt al klaar

FC Utrecht pikt versterking op bij Flora Tallinn: contract tot 2025 ligt al klaar

31-01-2022 13:45 Laatste update: 13:56
17

FC Utrecht heeft op de laatste dag van de transferperiode nog toegeslagen. De achttienjarige Est Rocco Robert Shein komt over van Flora Tallinn en sluit aan bij het beloftenelftal in de Domstad.

De middenvelder komt in eerste instantie op huurbasis over en kan daarna een contract tot 2025 signeren. Deze constructie werd ook toegepast bij de Japanner Naoki Maeda, die bij zijn debuut tegen Ajax echter al na tien minuten een zware enkelblessure opliep. Shein ligt momenteel nog tot eind 2023 vast bij zijn huidige Estse werkgever: welke transfersom FC Utrecht zou moeten betalen, om hem permanent over te nemen, laat men onvermeld.

Technisch directeur Jordy Zuidam is content met de transfer. "Rocco is een getalenteerde middenvelder die beschikt over veel loopvermogen, een goede techniek en sterke passing", karakteriseert hij via de FC Utrecht-kanalen de jeugdinternational, die dit seizoen met Flora al meters heeft gemaakt in de Conference League. "We zijn blij dat we hem voor de rest van dit seizoen aan de beloftenselectie kunnen toevoegen, en het feit dat we een optie tot koop in combinatie met een driejarig contract in deze overeenkomst hebben opgenomen onderstreept dat we geloof hebben in zijn kwaliteiten en potentieel."

FC Utrecht versterkte zich eerder deze maand met Maeda en sc Heerenveen-spits Henk Veerman. Taylor Booth komt na dit seizoen over van Bayern München, maar FC Utrecht probeert die deal nog een half jaar te vervroegen. Benaissa Benamar (FC Volendam, verhuurd), Adrián Dalmau (Sparta), Rayan El Azrak (VVV-Venlo, verhuurd), Nick Venema (VVV-Venlo, verhuurd), Maarten Paes (FC Dallas, verhuurd) en de bij FC Volendam gestalde Denso Kasius (Bologna) zijn juist vertrokken in januari.