Langverwachte reactie Schmidt: 'Vraag of ik vier jaar hier trainer wilde blijven'

Langverwachte reactie Schmidt: 'Vraag of ik vier jaar hier trainer wilde blijven'

03-02-2022 18:54 Laatste update: 19:06
167

PSV beloofde het donderdagochtend al en heeft 's avonds de uitgebreide reactie van Roger Schmidt naar buiten gebracht. De Duitse trainer heeft naar eigen zeggen naar zijn gevoel geluisterd en heeft daarom besloten om na dit seizoen afscheid te nemen.

Beide partijen waren al langere tijd bezig met een mogelijke contractverlenging. "Uiteindelijk moest ik antwoord geven op de vraag of ik in totaal vier jaar bij PSV wilde blijven", laat hij weten. Op basis van zijn gevoel en in samenspraak met zijn familie heeft hij besloten om dat niet te doen. "Het heeft niets te maken met het financiële aspect, het budget, het perspectief. Het is iets totaal anders. Zoals ik al zei, is het alleen de vraag geweest of ik vier jaar lang bij PSV wilde blijven. Vier jaar is lang voor een trainer."

Schmidt kreeg vlak voor de jaarwisseling nog de kans om naar RB Leipzig te vertrekken, maar bleef PSV toen trouw. Nu besluit hij dus alsnog om verder te kijken. "Ik weet dat iedereen zoekt naar één specifieke reden, misschien de financiën, het budget, misschien het perspectief, misschien de transfers... Maar daar heeft het niets mee te maken. Een andere club? Nee, zeker niet. Ik denk dat ik ook heb bewezen dat ik loyaal ben", doelt hij op de RB Leipzig-links. "Het is in de voorbije anderhalf jaar nooit een optie geweest om PSV te verlaten."

De trainer wilde bovendien dat er duidelijk zou zijn, nu PSV aan de beslissende maanden in de Eredivisie, de KNVB Beker én de Conference League begint. "Nu kunnen we ons op daarop focussen", aldus Schmidt. "Ik ben hier gelukkig, dus het was eerlijk gezegd een moeilijk besluit, maar ik heb naar mijn gevoel geluisterd."