Schreuder woest na opmerkelijke rode kaart van Lang: 'Slaat nergens op'

Schreuder woest na opmerkelijke rode kaart van Lang: 'Slaat nergens op'

06-02-2022 16:31 Laatste update: 16:31
37

Alfred Schreuder en Charles De Ketelaere begrijpen niets van de rode kaart van Noa Lang. In het absolute slot van Club Brugge - AA Gent (1-2) werd de Nederlander van het veld gestuurd wegens commentaar op de leiding.

Vlak voor het laatste fluitsignaal kreeg Éder Balanta zijn tweede gele kaart bij Club Brugge, waardoor hij moest gaan douchen. Lang ging direct naar de scheidsrechter toe om verhaal te halen en kreeg ook rood. Schreuder snapt er niets van. "De verklaring van de scheids sloeg nergens op", vertelt de Nederlandse coach bij Eleven Sports. "Hij zei dat Noa hem aanraakte en de kaart wilde afpakken. Maar iedereen kan op de beelden zien dat hij niks gedaan heeft."

Ook De Ketelaere is verbijsterd door de rode kaart van Lang. "De uitleg was dat hij zijn 'handje' heeft aangeraakt", vertelt de talentvolle aanvaller. "Noa heeft niets gezegd. Heel jammer dat je daarvoor dan rood geeft. Blijkbaar speelt de reputatie dan mee. Dat vind ik dan een foute beslissing van Laforge (de scheidsrechter van dienst, red.)."

Als de rode kaart niet geseponeerd wordt, dan mist Lang in ieder geval het competitieduel met Sporting Charleroi van volgende week zondag.