Van der Sar wist lange tijd niets van wangedrag Overmars bij Ajax

Van der Sar wist lange tijd niets van wangedrag Overmars bij Ajax

08-02-2022 19:21
154

Edwin van der Sar wist lange tijd niets van het wangedrag van zijn collega Marc Overmars bij Ajax. De directeur voetbalzaken verstuurde seksueel grensoverschrijdende berichten naar vrouwelijke medewerkers naar de club. 

Van der Sar laat in gesprek met het ANP weten dat het wangedrag van Overmars hem lange tijd is ontgaan. Hij hoorde pas van het grensoverschrijdende gedrag van Overmars nadat hij op 25 januari een e-mail verstuurde aan alle medewerkers van Ajax, waarin hij aangaf dat er bij de club verschillende vertrouwenspersonen actief zijn met wie klachten over veiligheid op de werkvloer besproken kunnen worden.

Van der Sar verstuurde die e-mail na de onthullingen van BOOS, dat de misstanden bij The Voice of Holland aan het licht bracht. Uit onderzoek van het NRC blijkt dat Overmars zich langere tijd schuldig maakte aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat baseert de krant op verhalen van elf vrouwelijke Ajax-medewerkers, die anoniem willen blijven.

Overmars zou dickpics hebben gestuurd naar meerdere vrouwelijke medewerkers. Zondagavond maakte Ajax bekend dat Overmars per direct vertrokken is bij de club.