NOS: Ajax gaat tuchtprocedure starten en laat gedrag Overmars onderzoeken

NOS: Ajax gaat tuchtprocedure starten en laat gedrag Overmars onderzoeken

08-02-2022 13:47 Laatste update: 13:56
271

Ajax gaat het gedrag van voormalig directeur voetbalzaken Marc Overmars tuchtrechtelijk laten onderzoeken. Dat meldt de NOS na bevestiging vanuit de KNVB. Dat betekent dat gekeken wordt of het gedrag van de in ongenade geraakte voetbaldirecteur strafbaar is.

Er zou inmiddels een 'vooraankondiging' gedaan zijn richting het Instituut Sportrechtspraak (ISR), dat onderzoek moet gaan doen naar het gedrag van Overmars. Dat heeft de KNVB bevestigd tegenover de NOS. Het is nog wachten op een officiële aanvraag vanuit Amsterdam richting het onafhankelijke orgaan, dat moet gaan onderzoeken waar Overmars zich precies schuldig aan heeft gemaakt.

Ajax moet, net als alle andere sportorganisaties in Nederland, verplicht melding maken bij gevallen van grensoverschrijdend gedrag. Daar moet dan door het ISR onderzoek naar gedaan worden. Het kan zo zijn dat de bevindingen van dat orgaan leiden tot een tuchtzaak en misschien ook straffen voor de in ongenade geraakte directeur voetbalzaken.

Afgelopen zondag maakten Ajax en Overmars bekend dat hij per direct opstapte bij de club. Het langdurig versturen van grensoverschrijdende berichten aan vrouwelijke collega's lag aan het vertrek ten grondslag. Maandag werd bekend dat het ging om minstens zes vrouwen binnen de Ajax-organisaties, die ook dickpics van Overmars toegestuurd zouden hebben gekregen.