Feyenoord profiteert van fouten RKC en wint door goals Kökcü en Hendrix

13-02-2022 16:23
107

Feyenoord blijft door een overwinning op RKC Waalwijk in het spoor van nummer twee PSV. Orkun Kökcü en nieuwkomer Jorrit Hendrix maakten de goals voor de Rotterdammers, die optimaal profiteerden van een Waalwijks foutenfestival: 0-2.

Feyenoord wist de laatste drie wedstrijden in het Mandemakers Stadion niet te winnen en morste dit seizoen ook punten in De Kuip (2-2). Zondag verweerde RKC zich opnieuw kranig. De thuisploeg kreeg in de eerste minuten zelfs twee goede kansen, maar Justin Bijlow hield Feyenoord op de been.

Waar Bijlow uitblonk, maakte Vaessen een onzekere indruk. Hij kwam eerst nog goed weg toen hij een bal zomaar weggaf, maar op slag van rust werd zijn volgende fout RKC fataal. Vaessen taxeerde een lange bal totaal verkeerd en gaf Kökcü een vrije doortocht. De Feyenoorder mikte hem vervolgens in het net: 0-1.

Dertien minuten na de thee leek de 0-2 te vallen, maar Alireza Jahanbakhsh stond buitenspel en dus bleef het spannend in Waalwijk. RKC bleef zo nu en dan op de deur kloppen, maar Bijlow was negentig minuten lang bij de les.

In de slotfase viel de beslissing alsnog. Hendrix, niet gehaald vanwege zijn scorende vermogen, bleef na gerommel in de RKC-defensie ijzig kalm en schoof de bal achter Vaessen. Door de zege staat Feyenoord weer op één punt van nummer twee PSV. Koploper Ajax trapt zondag om 16.45 uur nog af tegen FC Twente.