'Aanstellen nieuwe trainer eerste klus van Brands: Peter Bosz wordt genoemd'

'Aanstellen nieuwe trainer eerste klus van Brands: Peter Bosz wordt genoemd'

15-02-2022 08:54
110

Marcel Brands werd onlangs ook benaderd door de KNVB, maar hij bedankte voor het voorstel uit Zeist. De toekomstig algemeen directeur van PSV zag het niet zitten om Nico-Jan Hoogma op te volgen als directeur topvoetbal, meldt het Algemeen Dagblad.

Brands werd maandag verrassend gepresenteerd door PSV. Hij volgt na dit seizoen Toon Gerbrands op in het Philips Stadion. Het was rvc-voorzitter Robert van der Wallen die na zijn vertrek bij Everton contract opnam met Brands en hem weer bij de Eindhovense club wilde betrekken. De bestuurder, die in maart zestig jaar wordt, gaf in gesprekken aan niet meer fulltime als technisch directeur te willen werken, schetst het AD

Volgens de krant was Ajax, dat zoekt naar een opvolger van Marc Overmars, sowieso geen optie. Die indruk wekte Brands zelf ook. "Ik heb de rvc van PSV aangegeven dat er in Nederland maar één club is waar ik wil werken", liet hij weten. "Bij PSV ligt een sterk fundament en er is een uitgebalanceerd directieteam. Ik hoop als algemeen directeur straks waarde toe te voegen en hier opnieuw succesvol te zijn."

Bosz
Brands zal samen met technisch directeur John de Jong op zoek gaan naar een nieuwe trainer. Dat wordt 'zijn eerste klus', klinkt het. Volgens het AD wordt iemand als Peter Bosz genoemd in het profiel van 'een gelouterde trainer die niet schrikt van de strijd met het rijkere Ajax en die oog heeft voor de doorstroming van zelfopgeleid talent'.