Gravenberch duidelijk: 'Ik vertrek niet als Ajax niets aan mij verdient'

Gravenberch duidelijk: 'Ik vertrek niet als Ajax niets aan mij verdient'

22-02-2022 07:48
91

De toekomst van Ryan Gravenberch is in het ongewisse. De middenvelder beschikt nog over een contract tot medio 2023 bij Ajax en hij wil enkel vertrekken als de club een transfersom aan hem overhoudt. 

Helemaal nu Bayern München geïnteresseerd is in Gravenberch, ligt een zomers vertrek voor de hand. Over zijn contractsituatie bij Ajax kan hij weinig zeggen. De onderhandelingen zijn vertraagd wegens de gezondheidssituatie van zijn agent Mino Raiola. "Het ligt bij mijn zaakwaarnemer en mijn vader. Ik weet niet of ik komende zomer al vertrek", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Wat ik wel zeker weet, is dat ik niet vertrek als Ajax niets aan mij verdient. Ik heb hier de hele jeugd gespeeld. Ajax is altijd goed voor me geweest. Ik heb veel aan de club te danken. Dan kan ik het niet maken transfervrij weg te gaan. Dat zal ook niet gebeuren."

Gravenberch weet dat op jonge leeftijd naar het buitenland vertrekken een risico met zich meebrengt. "Aan de andere kant is het niet slecht om eens uit je comfortzone te stappen", aldus de negentienjarige Ajacied. "Een andere competitie, ander voetbal, ander leven, andere mensen om je heen. Maar dat zou ook op je 22ste kunnen bijvoorbeeld."