'KNVB dwarsboomt plannetje ADO Den Haag na ontslag van Brood'

'KNVB dwarsboomt plannetje ADO Den Haag na ontslag van Brood'

02-03-2022 19:45
25

ADO Den Haag is op de vingers getikt door de KNVB, zo weet De Telegraaf. Na het ontslag van coach Ruud Brood wilden de Hagenaars het seizoen afmaken met assistent-trainers Giovanni Franken en Edwin Grünholz, maar dat staat de licentiecommissie niet toe.

Volgens de krant beschikken Franken en Grünholz namelijk niet over het vereiste diploma van UEFA Pro. ADO heeft daarom een maand de tijd om een opvolger van Brood te presenteren. Grünholz volgt momenteel wel de opleiding, maar is juist daardoor niet vaak op de club. In de Hofstad heeft alleen hoofd jeugdopleiding Albert van der Dussen de juiste papieren.

Wedden

Meer odds

ADO besloot Brood op straat te zetten na de overname door Bolt Football Holdings. Brood laat echter aan De Telegraaf weten dat niet de nieuwe eigenaar, maar algemeen directeur Edwin Reijntjes achter zijn vertrek zit. De club wilde naar eigen zeggen voor 'nieuw elan' zorgen.

Franken en Grünholz nemen maandag voor het eerst de honneurs waar. Dan gaat de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie op bezoek bij Jong Ajax, dat vijfde staat.