Pochettino kan ademhalen na deceptie: 'Moeten niet alles in de prullenbak gooien'

Pochettino kan ademhalen na deceptie: 'Moeten niet alles in de prullenbak gooien'

10-03-2022 06:59 Laatste update: 10:36
33

Mauricio Pochettino wordt na de uitschakeling van Paris Saint-Germain in de Champions League niet op straat gezet. Althans, dat beweert PSG-directeur Leonardo. De Braziliaan stelt dat de Parijzenaren samen uit dit dal moeten klimmen.

Lang leek het erop dat PSG ten koste van Real Madrid de kwartfinales van de Champions League zou halen, totdat Karim Benzema met een hattrick de eindstand op 3-1 bepaalde.

Sinds de overname koestert de clubleiding van PSG de vurige wens om de Champions League te winnen, maar de club moet wederom pas op de plaats maken. Het gaat - vooralsnog - niet ten koste van de positie van Pochettino. "Het is belangrijk dat we bij elkaar blijven", zegt Leonardo na afloop tegen RMC Sport. "Pochettino is voor dit seizoen nog altijd onderdeel van het project."

"Dit is niet het moment om over een eventueel ontslag na te denken", vervolgt de directeur, die met lede ogen aanzag hoe zijn ploeg de riante uitgangspositie uit handen gaf in Madrid. "We moeten niet alles in de prullenbak gooien. We kunnen niet na elke nederlaag opnieuw beginnen."

Al geruime tijd gaan de geruchten dat Pochettino bezig is aan zijn laatste maanden in Parijs. De Argentijn werd begin 2021 aangesteld als trainer van PSG en zijn dienstverband lijkt bij anderhalf jaar te blijven. Hij wordt samen met Erik ten Hag in verband gebracht om na dit seizoen bij Manchester United in te stappen als opvolger van Ralf Rangnick.