'Power-tiki-taka' zegeviert tegen AZ: 'Gefopt door een sputterende stuntploeg'

'Power-tiki-taka' zegeviert tegen AZ: 'Gefopt door een sputterende stuntploeg'

11-03-2022 08:16
21

Mede door een dubieuze beslissing van de scheidsrechter móet AZ de return tegen Bodø/Glimt winnen. In extremis gingen de Alkmaarders via de strafschopstip kopje onder: 2-1. Dit schrijven de Nederlandse kranten over de ploeg van Pascal Jansen. 

De Noorse opponent maakte eerder dit Europese seizoen veel indruk, waardoor AZ gewaarschuwd was. 'Bodø/Glimt, dat met 6-1 van AS Roma won en Celtic overklaste in de Conference League, werd geroemd om het power-tiki-taka. Tegen de Alkmaarders bleek al gauw dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren', schrijft NH Nieuws.

Een kwartier voor tijd kwamen de Alkmaarders via Zakaria Aboukhlal op gelijke hoogte, waarmee een resultaat binnen leek. 'In de 90e minuut ging het pijnlijk mis voor AZ. De scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen na een vermeende overtreding van Hatzidiakos.'

De Telegraaf schrijft dat AZ zich 'laat foppen door een sputterende stuntploeg'. 'Bodø/Glimt, dat net is ontwaakt uit een lange winterslaap, acteerde niet als de bewierookte Noorse stuntploeg, maar won wel.' Het Algemeen Dagblad zag AZ ploeteren op het kunstgrasveld in het bovenste topje van Noorwegen. 'In het weinig verheffende duel kwam AZ nooit echt los tegen de opponent die nog aan de nationale competitie moet beginnen en dus weinig ingespeeld zou moeten zijn. AZ was daarna niet bij machte om de winst alsnog binnen te spelen', klinkt het.

Dat AZ geen aanspraak maakte op een overwinning, wijt het AD aan de uitblinker van de voorbije weken. 'Daarvoor was de vorm van de aanvaller die de club de laatste duels zo vaak aan overwinning hielp met doelpunten, te karig. Jesper Karlsson kreeg geen voet aan de grond tegen de sterke Noorse verdedigers.'