'Chelsea mogelijk in Saoedische handen: Abramovich ontvangt miljardenbod'

'Chelsea mogelijk in Saoedische handen: Abramovich ontvangt miljardenbod'

14-03-2022 17:57 Laatste update: 18:43
160

De kans is aanwezig dat de nieuwe eigenaren van Chelsea afkomstig zijn uit Saoedi-Arabië. Volgens het Amerikaanse CBS heeft een groep investeerders uit dat land 2,7 miljard pond, omgerekend zo'n 3,2 miljard euro, geboden op de Engelse topclub.

Roman Abramovich moet Chelsea voor 31 mei verkopen van de Britse regering. De Saudi Media Group (SMD) wil daar volgens meerdere media, waaronder CBS, van profiteren. De groep met investeerders zou al een bod van 3,2 miljard euro hebben gedaan om de club uit Londen over te nemen.

SMD is echter niet de enige partij met interesse: verschillende zakenmannen zouden ook een oogje hebben op Chelsea. Als de geldschieters uit het Midden-Oosten de strijd winnen, wordt Chelsea na Newcastle United de tweede Engelse club waar Saoedische investeerders aan het roer staan.

De huidige eigenaar van Chelsea, Abramovich, heeft verschillende sancties opgelegd gekregen van de Britse regering vanwege zijn banden met Vladimir Poetin. Daar is Chelsea ook de dupe van: The Blues mogen onder zijn bewind onder meer geen spelers aantrekken en verkopen.