Ook in Heerenveen neemt de stress toe: 'Alarmbellen moeten bij iedereen rinkelen'

Ook in Heerenveen neemt de stress toe: 'Alarmbellen moeten bij iedereen rinkelen'

16-03-2022 17:32
61

Ferry de Haan, technisch manager van sc Heerenveen, hoopt dat iedereen bij de club doordrongen is van de penibele situatie waarin de club zich verkeert. De Friezen staan twaalfde, wonnen de afgelopen tien wedstrijden niet meer en staan daardoor nog maar vijf punten voor op de degradatiezone.

Daar is De Haan zich terdege van bewust. "Die uitgangspositie moet bij eenieder de alarmbellen laten rinkelen", zegt hij tegen Voetbal International. "We hebben vertrouwen in een goede afloop, maar iedereen moet duidelijk hebben dat het alle hens aan dek is. Dat realisme probeer ik uit te stralen en over te brengen."

Toch roept de technisch manager ook op om vooral  niet te panikeren. "We hebben nog steeds alle touwtjes zelf in handen. Daarmee wil ik niet die minister van Irak zijn die roept dat er niets aan de hand is terwijl iedereen ziet wat er werkelijk gebeurt, maar ik wil wel benadrukken dat we ons lot in eigen hand hebben. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat die touwtjes niet te strak komen te staan de komende periode."

Komende vrijdag speelt Heerenveen op eigen veld tegen Heracles Almelo en na de interlandperiode is Sparta op Het Kasteel de tegenstander. Dat zijn twee wedstrijden waarin de ploeg van trainer Ole Tobiasen goede zaken kan doen en de concurrentie af kan schudden. Op dit moment hebben de Friezen 27 punten, terwijl 34 punten genoeg zouden moeten zijn om erin te blijven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s