Terry wil aandelen Chelsea kopen: 'Erfgoed van de club beschermen'

Terry wil aandelen Chelsea kopen: 'Erfgoed van de club beschermen'

20-03-2022 09:35
10

John Terry wil samen met een groep supporters een deel van Chelsea in handen krijgen. Dat bevestigt de clublegende via Twitter. Eigenaar Roman Abramovich zette The Blues eerder deze maand te koop.

'Chelsea is 22 jaar lang zo'n belangrijk deel van mijn leven geweest. Ik wil dat de geschiedenis en het erfgoed van de club worden beschermd terwijl we een nieuw tijdperk ingaan met gelijkgestemde mensen die dezelfde langetermijnvisie hebben om de beste voetbalclub ter wereld op te bouwen', laat Terry weten. The True Blues Consortium bestaat uit ondernemers en fans en wil tien procent van de aandelen bemachtigen.

Fans kunnen zich voor honderd pond, zo'n 120 euro, aansluiten bij het initiatief. 'Ik heb The True Blues Consortium ontmoet en gesproken. Ik weet dat ze het begrijpen', benadrukt de voormalig verdediger, die 713 officiële wedstrijden voor Chelsea speelde. Hij werd onder meer vijf keer landskampioen en won de Champions League. 

Volgens Engelse media hebben zich inmiddels drie potentiële kopers gemeld op Stamford Bridge: de Amerikaanse familie Ricketts, tevens eigenaar van honkbalclub Chicago Cubs, de Britse projectontwikkelaar Nick Candy en het koppel Martin Broughton en Sebastian Coe.

Abramovich zag zich genoodzaakt terug te treden door de sancties die hem zijn opgelegd na de Russische inval in Oekraïne. De oligarch zwaaide sinds 2003 met de scepter bij Chelsea, dat onder zijn leiding uitgroeide tot een grootmacht in de Premier League.