'Overmars kan nog geen 'sorry' zeggen door tuchtonderzoek in Nederland'

'Overmars kan nog geen 'sorry' zeggen door tuchtonderzoek in Nederland'

25-03-2022 11:58
86

Marc Overmars wordt verweten dat hij weinig berouw toont voor zijn grensoverschrijdende gedrag binnen Ajax, maar volgens De Standaard heeft de kersvers technisch directeur van Royal Antwerp FC een belangrijke reden om geen glashelder statement te maken. Zijn advocaten adviseren hem te zwijgen.

Overmars ging slechts zes weken na zijn vertrek uit Amsterdam alweer bij Antwerp aan de slag. Het komt de Belgische club op veel kritiek te staan en meerdere sponsors zijn al afgehaakt. Een duidelijk statement van Overmars kan verdere imagoschade beperken, maar daar ziet het voorlopig niet naar uit. Een belangrijke reden is het tuchtonderzoek dat in Nederland naar hem loopt, weet de Belgische krant. Overmars krijgt van zijn advocaten het advies om te zwijgen. En zeker niet publiekelijk zijn excuses aan te bieden.

Antwerp is op de hoogte van die juridische situatie, maar besloot Overmars vanwege zijn 'unieke profiel' toch binnen te halen om de internationale concurrentie te snel af te zijn. The Great Old trok donderdag in een statement het boetekleed aan. De club erkende 'een cruciale fout te hebben gemaakt in de aankondiging' van de oud-international. Volgens De Standaard kan Overmars zich na de tuchtprocedure alsnog uitspreken. Hoe lang het onderzoek nog duurt, is echter onduidelijk.