Arnesen krijgt onderuit de zak van Elia: 'Hij zei: dan ga je niet meer spelen'

Arnesen krijgt onderuit de zak van Elia: 'Hij zei: dan ga je niet meer spelen'

28 March - 11:15 Laatste update: 12:39
71

Frank Arnesen, technisch directeur bij Feyenoord, stond een eventuele terugkeer van Eljero Elia naar Rotterdam in de weg. De ADO Den Haag-aanvaller stelt dat de Deen hem gedurende zijn loopbaan in de weg heeft gezeten. 

Elia geeft in gesprek met Nando Leaks aan dat hij binnen afzienbare tijd stopt met voetballen. "Of ik wilde stoppen bij Feyenoord? Nee, dat is niet mogelijk. Toen ik vertrok uit Turkije (in 2020 bij Basaksehir FK, red.) wilde ik naar Feyenoord", aldus de voormalig international, die in FC Utrecht zijn volgende werkgever vond. "De technisch directeur die bij Feyenoord zit, daar werkte ik al mee samen bij Hamburger SV en daar heb ik geen goede ervaringen mee."

"Dat is inderdaad Frank Arnesen", vervolgt Elia desgevraagd. "Toen ik bij HSV zat (in 2011, red.), wilde Juventus me hebben en HSV had geld nodig. Hij zei: je moet weggaan. Als je niet weggaat, ga je niet meer spelen." Dit viel Elia rauw op het dak, aangezien Bayern München op het punt stond om aan te kloppen.

"Ik ben heel snel naar Juventus gegaan, maar ik wilde blijven. In mijn achterhoofd dacht ik: als ik hier een goed seizoen draai, gaat Bayern München me halen." Van een overstap naar Der Rekordmeister is het nooit gekomen. "Juventus pakte verkeerd uit", erkent Elia. "Daar heb ik misschien zes of zeven wedstrijden gespeeld." 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s