'Man United legt Ten Hag meerjarig contract voor, CL-kansen heikel punt'

'Man United legt Ten Hag meerjarig contract voor, CL-kansen heikel punt'

06-04-2022 22:03 Laatste update: 22:25
141

Manchester United heeft Erik ten Hag een meerjarig contract voorgeschoteld, meldt het Algemeen Dagblad. De Ajax-trainer heeft van de vier mogelijke kandidaten de beste indruk achtergelaten op de clubleiding van The Mancunians, maar het lijkt er niet op dat Ten Hag binnen afzienbare tijd zijn handtekening zet in Engeland.

De Engelse grootmacht had naast Ten Hag drie namen op de shortlist, bestaande uit Paris Saint-Germain-trainer Mauricio Pochettino, Sevilla-coach Julen Lopetegui en de Spaanse bondscoach Luis Enrique. De Nederlander moet het stokje van interim-manager Ralf Rangnick overnemen, omdat de clubleiding hem gezien zijn visie en capaciteiten het meest geschikt acht, schetst het AD.

Naar verluidt heeft Ten Hag tijdens de gesprekken ook al over eventuele versterkingen gesproken. Hoewel alles in kannen en kruiken lijkt, bevestigen bronnen binnen Ajax aan de ochtendkrant dat er nog geen akkoord is bereikt. De 52-jarige oefenmeester zou geen haast hebben en zich volledig willen focussen op het slotstuk van de competitie met de Amsterdammers. 

'Bovendien verzekeren Engelse bronnen dat Ten Hag garanties wil over waar hij aan gaat beginnen, voor hij zijn jawoord geeft aan de club die alle zeilen moet bijzetten om voor komend seizoen nog CL-voetbal af te dwingen', klinkt het. Daarnaast zou Ten Hag het smeden van een nieuwe succesploeg bij Ajax ook serieus overwegen.