Slot vindt kunstgras fijn, maar is beducht: Ajax speelt hier gelijk, AZ verliest

Slot vindt kunstgras fijn, maar is beducht: "Ajax speelt hier gelijk, AZ verliest"

10-04-2022 16:44
21

Feyenoord-trainer Arne Slot moet zijn manschappen – drie dagen na de zware Conference League-wedstrijd tegen Slavia Praag – klaarstomen voor de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Dat die wedstrijd tussen de twee wedstrijden tegen Slavia in zit én gespeeld wordt op kunstgras, zou volgens de trainer niet uit moeten maken.

Slot beëindigde zijn spelersloopbaan bij PEC Zwolle, dat toen ook nog op kunstgras speelde. De Feyenoord-trainer heeft zelf niet zo veel problemen met de ondergrond in Erve Asito. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik het als voetballer een hele prettige ondergrond vond. En dit seizoen is het ons ook nog gunstig gezind, want we hebben in Rotterdam bij Sparta gewonnen en ook bij Cambuur gewonnen. Dus voor mij is het niet zo'n item", laat hij aan ESPN weten.

Slot heeft ervoor gekozen om tien van de elf spelers in zijn basiselftal te laten staan en alleen Cyriel Dessers in plaats van Bryan Linssen op te stellen. Hij verwacht geen motivatieproblemen voor het 'tussendoortje' in Almelo. "Ik denk dat Heracles-uit, of dat nou tussen Europese wedstrijden is of niet, altijd lastig is. Ajax speelt hier gelijk, AZ verliest hier. Volgens mij is het van oudsher ook voor Feyenoord een lastige wedstrijd. Als het tussen Europese wedstrijden in zit, dat zou niet heel veel uit moeten maken: wij weten dat we bijna alles moeten winnen in het restant van het seizoen, om op een plek te eindigen waar we heel graag willen eindigen", aldus de trainer van de nummer drie.