Neville niet zeker van Ten Hag-move: 'Misschien zijn de eisen te veel voor United'

Neville niet zeker van Ten Hag-move: 'Misschien zijn de eisen te veel voor United'

11-04-2022 14:19
14

Gary Neville verwacht dat Erik ten Hag zich laat adviseren door Edwin van der Sar en Donny van de Beek over Manchester United. Van der Sar en Van de Beek zullen Ten Hag op het hart drukken om 'heel voorzichtig' te zijn als de Ajax-trainer naar United gaat, stelt Neville.

De Ajax-coach is dagelijks het onderwerp van gesprek in Manchester en omstreken. Ten Hag lijkt de topkandidaat om de nieuwe manager te worden van The Red Devils. "Ik denk dat Ten Hag belt met Van de Beek", vertelt United-icoon Neville in zijn eigen podcast bij Sky Sports. "Hoe is het daar, Donny? Van de Beek zal eerlijk antwoorden en niet veel goeds zeggen over de club, toch?"

Neville verwacht ook dat Ten Hag met Van der Sar zal spreken over Man United. De oud-doelman is nu de algemeen directeur van Ajax, maar keepte jarenlang op Old Trafford. "We weten dat Van der Sar een eerlijk gesprek zal voeren met Ten Hag. Van der Sar, Van de Beek en Rangnick zullen zeggen dat je heel voorzichtig moet zijn als je naar Manchester United gaat, want de club kan een soort slachtveld zijn voor je reputatie."

Naar verluidt heeft Ten Hag wel bepaalde eisen gesteld aan United. Zo wil hij onder meer actief betrokken worden bij het transferbeleid. "Ik denk dat Ten Hag ervoor wil zorgen dat hij niet in hetzelfde schuitje komt te zitten als de andere managers in de afgelopen tien jaar", vertelt Neville. "Misschien zijn die eisen te veel voor Manchester United. Ik vermoed dat het de komende weken moeilijk zal worden voor de club, maar ik verwacht nog steeds dat het rond zal komen."