Bruggink ziet tekenend moment na bekerwinst PSV: 'Schmidt creëert iets in elftal'

Bruggink ziet tekenend moment na bekerwinst PSV: 'Schmidt creëert iets in elftal'

18-04-2022 15:12
166

Arnold Bruggink zet PSV-trainer Roger Schmidt in het zonnetje na de bekerwinst op Ajax. De analist van ESPN roemt het aandeel van de Duitser in het succes.

PSV won in de finale in De Kuip met 2-1 van Ajax en volgens Bruggink verdient Schmidt de credits. Het viel de voormalig aanvaller van de Eindhovenaren op dat veel spelers hun coach in de armen vielen. "Hier zie je de band tussen de spelers en hun trainer", stelt hij bij ESPN. "Er is heel veel commentaar op Schmidt, maar één ding doet hij nooit: zijn spelers afvallen. Dat is zoals hij bekend staat bij PSV. Hij creëert iets in een elftal, waardoor spelers ook voor hem iets doen."

PSV mocht voor het eerst in tien jaar tijd de KNVB Beker omhoog houden. Volgens Bruggink moet de prijs niet onderschat worden. "De beker is in Duitsland echt een megagrote prijs. In Nederland doen we daar toch snel een beetje laconiek over. Maar je wordt afgerekend op je prijzen."

Kenneth Perez sluit zich daar bij aan. "Er stond heel veel op het spel, ook je imago en je zelfbewustzijn als club", aldus de Deen.