Sparta 'verrast': 'Maandag getraind op scenario's, toen was het niet best'

Sparta 'verrast': 'Maandag getraind op scenario's, toen was het niet best'

19-04-2022 20:33 Laatste update: 20:34
28

Sparta Rotterdam wist dinsdagavond de 0-1 voorsprong over de streep te trekken op bezoek bij Vitesse. In de zes minuten die nog afgewerkt moesten worden - nadat het duel eerder gestaakt werd - was Sparta-trainer Henk Fraser onder de indruk van zijn ploeg.

Aangezien de wedstrijd tegen directe concurrent Fortuna Sittard afgelopen weekend met 3-0 verloren ging, stond er de nodige druk op de paar minuten speeltijd in Arnhem. Door de zege is Sparta opgeklommen naar plaats zestien, waar het voor dinsdag op plaats achttien stond. "We hebben maandag getraind op alle mogelijke scenario's, toen was het niet zo best", reageert Fraser na de overwinning bij RTV Rijnmond.

"Daarom was er bij mij ook spanning", vervolgt de Sparta-trainer. "Maar ik was nu aangenaam verrast. In de focus, discipline en bereidheid. We kregen druk op de bal waardoor zij er gaandeweg minder in gingen geloven."

Fraser bleef ondanks de zware nederlaag op bezoek bij Fortuna geloven in zijn ploeg. "Ik vind het contrast ook wel grappig. We hebben de afgelopen wedstrijden echt niet veel verloren, maar na één kansloze wedstrijd tegen Fortuna zijn we opeens dood en begraven. Wij vergeten de vijf wedstrijden ervoor niet en beseffen dat we moeten knokken tot het einde."