'Hij moet een Ten Hag-selectie bouwen om met United prijzen te pakken'

'Hij moet een Ten Hag-selectie bouwen om met United prijzen te pakken'

22-04-2022 09:56
27

Erik ten Hag is de juiste man om Manchester United weer op de rails te krijgen. Althans, dat is de mening van Rio Ferdinand, die erkent dat de huidige Ajax-trainer in een kamp vol gebreken arriveert. 

Ferdinand is verheugd dat Ten Hag komende zomer Ralf Rangnick opvolgt. "Ja, ik ben blij dat het rond is. Ik ben blij dat het bekend is gemaakt en dat we nu weer een richting krijgen", stelt de voormalig verdediger van The Mancunians op zijn YouTube-kanaal Vibe with Five. "Hij weet wat winnen is, al is het in Nederland. Maar alles wat ik hoor over hem is echt positief", aldus Ferdinand, die evenals Wayne Rooney om geduld vraagt voor Ten Hag.

"Hij heeft tijd nodig en een paar goede transferperiodes. Hij moet de selectie renoveren en hij moet een Ten Hag-selectie bouwen om United weer aan het winnen van prijzen te krijgen." Ferdinand ziet een belangrijke reden om optimistisch te zijn over de komst van de Nederlander. "Hij heeft ruwe diamanten en spelers van de lopende band van de opleiding gehad, die hij naar de hoofdmacht heeft gebracht en hij geholpen heeft supersterren te worden."

Dat ontbrak het voorbije decennium bij United, volgens de clubicoon. "En dat is een belangrijk element dat moet worden opgelost bij United. Omdat het halen van spelers een van de grootste problemen van United was in de afgelopen tien jaar."