Vertrek Fraser lijkt slecht te vallen bij spelers: 'Eerste reactie: niet mee eens'

Vertrek Fraser lijkt slecht te vallen bij spelers: 'Eerste reactie: niet mee eens'

24-04-2022 23:54 Laatste update: 25-04-2022 00:03
29

Het plotselinge vertrek van trainer Henk Fraser heeft er ook bij de spelersgroep van Spart in gehakt, vertelt Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen bij Studio Voetbal. De aanstaande trainer van FC Utrecht is zondagavond zelf opgestapt, nadat Sparta zijn assistent Aleksandar Rankovic weg wilde sturen.

Sparta heeft het nieuws inmiddels via de officiële kanalen bevestigd, nadat Fraser tegenover RTV Rijnmond al een voorschot had genomen op zijn vertrek. Volgens Jansen is de selectie daar teleurgesteld over. "De eerste reacties van de spelersgroep zijn dat ze er gigantisch van balen en het er niet mee eens zijn dat hij weg is", laat hij weten in de uitzending van zondagavond.

Eerder dit seizoen dreigde Fraser al met opstappen, nadat technisch directeur Henk van Stee – met wie hij een goede band onderhoudt – in botsing kwam met algemeen directeur Manfred Laros. Na conclaaf met onder meer de spelers besloot de trainer echter om het seizoen af te maken. Het naderende ontslag van Rankovic, op initiatief van Van Stee's opvolger Gerard Nijkamp, lijkt echter de druppel. Volgens het Algemeen Dagblad is de positie van Laros door de interne strijd 'onhoudbaar'.