'Ajax lijkt Hamstra en Huntelaar voor langere tijd de macht te gaan geven'

'Ajax lijkt Hamstra en Huntelaar voor langere tijd de macht te gaan geven'

27-04-2022 09:16
91

De tandem Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar lijkt voor langere tijd het technische beleid te gaan uitstippelen bij Ajax. Voetbal International noemt de kans groot dat zij de vertrokken directeur voetbalzaken Marc Overmars opvolgen.

Ajax wil komende zomer de opvolger van Overmars presenteren, maar de kans is groot dat de Amsterdammers technisch manager Hamstra en rechterhand Huntelaar 'voor de langere tijd de macht geven op technisch gebied', stelt VI. Zo heeft het duo al lijntjes uitgegooid op spelersvlak vanwege de flinke renovatie van de selectie die wacht én leiden ze de zoektocht naar een nieuwe trainer. Voor die positie geldt Alfred Schreuder als belangrijke kandidaat.

Het weekblad noemt het indirect een inkijkje in de nabije toekomst. Het zou immers vreemd zijn als Hamstra en Huntelaar de opvolger van Erik ten Hag aanstellen, maar er daarna alsnog een nieuwe directeur voetbalzaken van buitenaf komt. Binnen de organisatie is er ook lof voor de combinatie van de ervaring van Hamstra en de onafhankelijke inzichten van Huntelaar. Het doet denken aan de wijze waarop Edwin van der Sar zich ontwikkelde aan de hand van Michael van Kinsbergen.