Bosz en Sampaoli strooien met complimenten: 'Hij hoort in Champions League'

Bosz en Sampaoli strooien met complimenten: 'Hij hoort in Champions League'

01-05-2022 12:48
6

Jorge Sampaoli steekt Peter Bosz een hart onder de riem in aanloop naar het Ligue 1-duel tussen Olympique Marseille en Olympique Lyon van zondagavond. Volgens de ervaren Argentijn moet de Nederlandse trainer de tijd krijgen bij Les Gones.

Bosz was eerder al lovend over Sampaoli. "Ik geniet erg van zijn teams, vooral van Chili destijds, omdat ze met veel agressie en druk spelen. Wat een energie. Hij is een zeer interessante trainer, die veel verschillende en interessante tactieken hanteert. Helaas kan ik niet met hem praten, want hij spreekt geen Frans of Engels en ik spreek geen Spaans."

Sampaoli is desondanks blij met de complimenten van Bosz. "Lof van een collega is altijd mooi om te horen. Peter Bosz heeft een duidelijk spelidee en hij heeft tijd nodig", vertelt de Argentijn over het moeizame seizoen van de ex-coach van Ajax bij Lyon. "Bosz is een zeer geschikte trainer en hoort thuis in de Champions League."

Sampaoli verwacht dat Lyon onder leiding van Bosz weer boven komt drijven. "Ze zijn ver weggezakt op de ranglijst, maar ik denk niet dat dat verdiend is. Aan het begin van het seizoen was iedereen het er over eens dat Lyon het dichtste bij Paris Saint-Germain zou zitten. Ze hebben de kwaliteiten om zich terug te knokken."