Een derby om je vingers bij af te likken: Heerenveen - Cambuur eindigt in 3-3

01-05-2022 14:14 Laatste update: 14:17
141

Een knotsgekke Friese derby is geëindigd in een 3-3 gelijkspel. Na 93 minuten stond er een 2-2 tussenstand op het scorebord en SC Cambuur leek zelfs aan het langste eind te trekken, tot ook Joost van Aken scoorde. SC Heerenveen - SC Cambuur: 3-3.

Dat de wedstrijd altijd beladen is bleek wel toen supporters van Heerenveen zich op de foto lieten zetten voor het stadion van Cambuur, inclusief een afgehakte hertenkop en de tekst 'Cambuur dood'. Beide clubs namen afstand van de actie van de Heerenveen-aanhang.

De supporters van Heerenveen konden al na één minuut juichen toen Anas Tahiri al vroeg de score opende. De middenvelder schoot in de linkerhoek raak nadat hij de bal had gekregen van Thom Haye. Na de vlugge openingsgoal waren er kansen voor Milan van Ewijk en Sven van Beek, waarna Cambuur de stand gelijk wist te trekken. De voorzet was van Patrick Joosten, de kopgoal van Robert Uldrikis.

Het had in de eerste helft werkelijk alle kanten op kunnen vallen, maar het viel de kant van Heerenveen op. Nu was het Sydney van Hooijdonk die profiteerde van een voorzet van Haye, die voor zijn tweede assist tekende.

Comeback
Cambuur wist zich in de tweede helft knap terug te knokken en kwam via Robin Maulun (penalty) weer tot 2-2. De kwaliteit van het spel nam langzaam af, hoewel het zowel de kant van Heerenveen als Cambuur op had kunnen vallen. Heerenveen drukte meer en kreeg de kansen, maar de goal viel achterin. Paulissen leek zijn ploeg naar de overwinning te schieten.

De blessuretijd duurde voor Cambuur echter één minuut te lang, want Joost van Aken gaf de derby nog een extra twist.