Aflopend contract bij Fortuna: 'Spelen voor Ajax of ander topteam is mijn droom'

Aflopend contract bij Fortuna: 'Spelen voor Ajax of ander topteam is mijn droom'

05-05-2022 13:14
20

Tesfaldet Tekie is vermoedelijk de meest besproken speler onder de fans van Fortuna Sittard. De 24-jarige middenvelder is blij vlagen ongrijpbaar, maar ook vaak slordig en onzichtbaar. Zijn zelfvertrouwen is desondanks onwrikbaar.

"Mensen hebben altijd twijfels over mij", zegt Tekie in gesprek met Voetbal International. "Dat zit opgesloten in mijn spel. Ik wil het team verder helpen, het verschil maken met mijn kwaliteiten. Ik kan moeiteloos hele wedstrijden balletjes breed en terug geven, zonder risico. Maar mijn stijl is anders. Die heeft me al ver gebracht en zal me hierna nog veel verder brengen. Maar ik ben niet perfect, zoals niemand dat is. Zelfs Messi heeft weleens een rotdag."

De Zweed, die opgroeide in Eritrea, verloor enige tijd zijn basisplaats bij Fortuna, maar kreeg een herkansing door de blessure van Ben Rienstra. Ook nu de aanvoerder weer fit is, behoudt Tekie het vertrouwen. "Er zit nog veel meer in me dan mensen hebben gezien. Ik heb tegen heel goede middenvelders gespeeld, van Ajax en PSV bijvoorbeeld. Maar ik heb nog nooit gedacht: zij kunnen iets wat ík niet zou kunnen. In een beter team, kan ik hetzelfde doen of zelfs meer. Ooit zullen de mensen die aan me twijfelen hopelijk zeggen: Die Tekie had toch gelijk."

Hoewel Tekie een langer verblijf bij Fortuna niet helemaal uitsluit, lijkt hij te vertrekken nu zijn contract komende zomer afloopt. "Er is veel interesse, ook uit de Eredivisie. Spelen voor Ajax of een ander topteam is mijn droom. Uiteindelijk zou ik graag naar Italië of Spanje willen, daar past mijn stijl perfect."