Abramovich meldt zich via Chelsea-kanalen: 'Dergelijke suggesties kloppen niet'

Abramovich meldt zich via Chelsea-kanalen: 'Dergelijke suggesties kloppen niet'

05-05-2022 19:57
3

Chelsea heeft bij monde van eigenaar Roman Abrahmovich een statement via de clubkanalen geplaatst. De Rus zoekt een nieuwe eigenaar voor The Blues en ontkent de verhalen die in de Britse kranten de ronde deden.

Abramovich staat sinds de Russische inval in Oekraïne op een internationale zwarte lijst. Mede door deze opgelegde financiële sancties heeft hij besloten Chelsea te koop te zetten. Sinds 2003 heeft hij circa anderhalf miljard (!) euro in de club gepompt en volgens meerdere Britse media beschouwde Abramovich die investering als een lening, die hij terug zou willen vorderen.

Daar is echter niets van waar, benadrukt hij namens een woordvoerder via de Chelsea-kanalen. 'Dergelijke suggesties kloppen van geen kant, net als de suggesties dat de heer Abramovich op het laatste moment heeft geprobeerd om de prijs voor geïnteresseerde partijen op te drijven.' Volgens de woordvoerder probeert Abramovich de club juist zo goed mogelijk achter te laten. 'Zijn doel blijft het vinden van een zo goed mogelijke oplossing en hij heeft elke gegadigde juist aangemoedigd om ook te investeren in de opleiding, de vrouwentak, de ontwikkeling van het stadion en het werk van de Chelsea Foundation.'

Op dit moment wijst niets erop dat Chelsea spoedig een nieuwe eigenaar heeft, terwijl de tijd lijkt te dringen. Dezelfde Britse media meldden dat de overname voor 1 juni rond moet zijn, met het risico op een faillissement.