Aboutaleb blijft erbij: geen Coolsingel voor Feyenoord, wel fontein-drooglegging

Aboutaleb blijft erbij: geen Coolsingel voor Feyenoord, wel fontein-drooglegging

12-05-2022 19:51
97

Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, is ook na aandringen van de gemeenteraad niet van plan om een eventuele Conference League-huldiging van Feyenoord op de Coolsingel te laten plaatsvinden. Ook is hij van plan om de Hofpleinfontein droog te laten leggen.

De burgervader liet woensdag doorschemeren dat hij niet van plan was om een huldiging op de Coolsingel toe te staan, omdat hij de beveiliging van een groot evenement niet geregeld kon krijgen. Een huldiging in De Kuip was wel mogelijk, maar dat kwam de PvdA-politicus op felle kritiek vanuit de gemeenteraad te staan.

Zij praatten donderdag op hem in en hoopten Aboutaleb over te kunnen halen om toch de Coolsingel op te gaan. Dat lijkt echter niet te gaan gebeuren, want de burgemeester was onvermurwbaar. Hij zegde toe er nog een keer over na te zullen denken, maar gaf ook aan dat er weinig hoop gekoesterd moest worden.

Ook maakte Aboutaleb bekend dat hij de Hofpleinfontein, waar Feyenoord-fans na het winnen van een prijs nog wel eens in willen duiken, droog wil leggen. Dit om te voorkomen dat er verkeerschaos ontstaat en dat dronken mensen gevaarlijke situaties veroorzaken door in het water te springen.