Kraay jr. over bedreigde Steijn: 'Paar appjes gelezen, dat ging heel, heel ver'

Kraay jr. over bedreigde Steijn: 'Paar appjes gelezen, dat ging heel, heel ver'

14-05-2022 16:40
29

ADO Den Haag-trainer Giovanni Franken steunt Sem Steijn, die de hoofdrol greep in het play-offduel met NAC Breda. De zoon van voormalig NAC-trainer Maurice Steijn vierde zijn treffer in Breda pontificaal voor het vak met fanatieke NAC-fans en dat kwam de familie op bedreigingen te staan.

Afgelopen zomer was het al onrustig rond de familie Steijn, die tijdelijk ergens anders moest wonen. Het incident rond Sem Steijn in het Rat Verlegh Stadion heeft weer voor extra olie op het vuur gezorgd. "Er is ongelooflijk veel gebeurd, ik heb wat appjes gelezen waar de honden geen brood van lusten. Dit gaat echt heel, heel ver", laat ESPN-verslaggever Hans Kraay junior in aanloop naar de return in Den Haag weten.

Franken beaamt dat de bedreigen serieus waren, in gesprek met datzelfde ESPN. "Wat ik aan hem heb gemerkt? Dat het hem natuurlijk wat doet, dat hij kwetsbaar is. Het zijn natuurlijk hele zware momenten. Ik denk niet dat iedereen daarbij stilstaat, zeker als je supporter bent en zoiets uit. Maar voor iemand persoonlijk, zeker in een gezinssituatie, komt dit heel hard aan. Je gaat slapen, met het idee dat iemand morgen in je woonkamer kan staan", aldus Franken. "Als je je huis moet verlaten voor een schuiladres, dat soort situaties – en ik wil het ook zo expliciet brengen, dat mensen het ook kunnen begrijpen wat je elkaar aandoet – dan zorgt natuurlijk voor ongelooflijk veel stress."

ADO en NAC zijn om 16.30 uur begonnen aan hun return, met een 2-1 voorsprong voor ADO. De winnaar van het tweeluik treft FC Eindhoven in de volgende ronde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie