Lewandowski geeft tekst en uitleg na verklaring: 'Ik teken geen nieuw contract'

Lewandowski geeft tekst en uitleg na verklaring: 'Ik teken geen nieuw contract'

Waar Bayern München-technisch directeur Hasan Salihamidzic voor de wedstrijd tegen VfL Wolfsburg (2-2) aangaf dat Robert Lewandowski zijn contract niet verlengt, bevestigt de Poolse spits dit na het duel zelf. Na acht jaar is de goalgetter toe aan een nieuwe uitdaging. 

Bayern heeft er alles aan gedaan om Lewandowski te behouden, maar de aanvalsleider maakt na de laatste Bundesliga-speelronde een einde aan alle geruchten. "Ik teken geen nieuw contract", zegt hij tegen de Duitse tak van Sky Sports. "Ik heb gezegd dat als er een aanbieding komt, we daarover moeten nadenken. Ook voor de club. Beide partijen moeten aan de toekomst denken. Meer kan ik niet zeggen."

Het huidige contract van Lewy loopt door tot de zomer van 2023, waardoor een langer verblijf niet uitgesloten is. De hoofdrolspeler kan ermee leven als hij nog één jaar in Beieren speelt. "Dat lijkt me duidelijk, ik heb nog een contract voor een jaar. Maar ik heb gezegd dat we de beste oplossing voor beide partijen moeten vinden. We moeten afwachten wat er nu gebeurt", aldus Lewandowski. 

Salihamidzic en de zijnen moeten kiezen of de Pool deze zomer verkocht wordt, of volgend jaar transfervrij de deur uitloopt. "Het is heel goed mogelijk dat dit mijn laatste wedstrijd voor Bayern was", verklaart Lewandowski voor de camera van Viaplay. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s